Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Memoji

'Apple wil van je selfies automatisch avatars maken'

22 oktober 2019 16:29 Aangepast: 22 oktober 2019 17:48
Beeld © Getty

Apple wil het wellicht makkelijker maken om je eigen memoji te ontwerpen. Een slim algoritme zou je selfies analyseren om de avatar mee samen te stellen.

Apple introduceerde met de iPhone X zijn memoji. Dit zijn smileys die op de eigenaar van een telefoon lijken en je gezichtsbewegingen kunnen nadoen. Op het moment moet je deze zelf samenstellen door te kiezen uit een reeks ogen, neuzen, monden en kapsels.

Een pas onthuld patent van Apple, ingezien door Appleinsider, beschrijft hoe dit anders kan. Door de foto’s op de camerarol van een telefoon te analyseren, kan automatisch worden gekeken hoe jouw memoji er precies uit moet zien. Daarbij wordt ook rekening gehouden met gezichtsuitdrukkingen en de kleding die je draagt.

Hoewel de memoji-functie van de iPhone niet bij naam wordt genoemd, lijkt deze hier wel voor bedoeld. Al heeft Apple het wel voor een groot deel over een tweedimensionale afbeelding, terwijl memoji op het moment 3D zijn.

Samsung

Hoewel Apple een patent heeft vastgelegd voor de memoji-generator, is het nog niet zeker of we hem in de toekomst ook mogen gebruiken. Techbedrijven leggen soms per week honderden ideeën vast, ongeacht of er iets concreets mee zal gebeuren.

Concurrent Samsung heeft ook emoji die je van jezelf kunt maken. Die worden op het moment al automatisch gegenereerd op basis van je selfieamera, waarna je zelf een kapsel en kleding kunt selecteren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Facebook lanceert persoonlijke avatars

Review: iPhone 11 en 11 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetreviews

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Test: hoe goed zijn de camera's van de iPhone 11 Pro?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'iPhone SE 2 krijgt beter mobiel bereik'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore