DreamWalker

Microsoft wil je in virtual reality naar je werk laten wandelen

22 oktober 2019 14:19 Aangepast: 22 oktober 2019 19:09

Microsoft wil ervoor zorgen dat je in een virtuele wereld kunt rondlopen terwijl je tegelijkertijd naar werk wandelt.

Op die manier kun je bijvoorbeeld een VR-game spelen terwijl je ergens naartoe gaat, zonder dat je tegelijkertijd tegen auto’s of mensen opbotst.

De nieuwe VR-technologie DreamWalker gebruikt sensoren om je omgeving in de gaten te houden terwijl je een headset op hebt. De ingebouwde routeplanner kijkt welke kant je op moet en bouwt een virtuele wereld die kant op. Moet je bijvoorbeeld een bocht om, dan verschijnt er een steen, muur of ander virtueel object dat ervoor zorgt dat je niet de verkeerde kant op gaat. 

Experiment

DreamWalker moet het veel makkelijker maken om virtual reality in te gaan. Op het moment ben je vaak beperkt tot gecontroleerde omgevingen. Je moet vooraf een gebied zonder obstakels instellen, zodat je nergens tegenop botst.

Het is overigens nog de vraag hoe snel we DreamWalker-technologie kunnen verwachten. Het is volgens de techgigant nog een experiment.

Oogtracking

Microsoft heeft nog een paar andere ideeën voor virtual reality. Het bedrijf experimenteert bijvoorbeeld met oogtracking, zodat dat gebied van de VR-wereld mooi in beeld wordt gebracht. 

Een speciale gamecontroller van de techgigant moet je het gevoel geven dat je echt iets vasthebt. Je vinger is aan een motortje bevestigt, dat tegenkracht geeft als je bijvoorbeeld een virtuele trekker van een pistool aantrekt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Krijgt jouw smartphone Android 10? Check dit overzicht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore