UPS vs. Google

UPS gaat met drones medicijnen naar klanten vliegen

22 oktober 2019 13:31 Aangepast: 22 oktober 2019 17:43

Koeriersdienst UPS gaat in de Verenigde Staten medicijnen op doktersrecept bezorgen met drones.

Het gaat om medicijnen van apotheek CVS Health. De koeriersdienst test de dronebezorgingen de komende weken in verschillende Amerikaanse steden.

Daarnaast gaat UPS testmiddelen met drones vervoeren voor de universiteit van Utah. De farmaceutische distributeur AmerisourceBergen wil op termijn ook gebruikmaken van de UPS-drones.

Concurrentie van Google

Eerder deze maand kreeg UPS toestemming van de Federal Aviation Agency (FAA) om een droneprogramma voor bezorgingen op touw te zetten. Het is voor het eerst dat UPS er in slaagde die toestemming te krijgen.

Concurrent Wing, dat in handen is van Google-moederbedrijf Alphabet, kreeg recent ook toestemming om hetzelfde te doen. Dit bedrijf maakte eerder deze week bekend voor het eerst bezorgingen met drones te hebben uitgevoerd.

Nederland?

Het is nog de vraag wanneer dronebezorgingen op grote schaal in Nederland worden uitgevoerd. Op het moment worden de vliegmachines sporadisch bij experimenten ingezet omĀ spullen te vervoeren, zoals medicijnen over de Waddenzee. Maar dat loopt niet altijd goed af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amazon presenteert nieuwe bezorgdrone

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google-zusterbedrijf gestart met dronebezorgingen in VS

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van