Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nieuwe hoop

Eerste reacties Star Wars-serie The Mandalorian zeer positief

21 oktober 2019 18:19 Aangepast: 21 oktober 2019 19:12

Er gloort hoop voor Star Wars-fans: de nieuwe serie The Mandalorian op Disney+ wordt door journalisten enthousiast ontvangen.

The Mandalorian wordt de eerste live-action Star Wars-serie, met echte acteurs dus. De première is op 12 november, als Disney+ officieel van start gaat. Enkele journalisten en filmmakers hebben een half uur aan beelden uit het eerste seizoen kunnen zien en zijn lyrisch.

"Dit is het Star Wars-ding waar ik op heb zitten wachten", zegt Collider-hoofdredacteur Steven Weintraub. "Het is zo geweldig als je zou willen dat het was", zegt hij over de serie. "Het voelt veel meer als een film dan als een tv-serie", zegt journalist Bryan Young. "Het oogt intens, verrassend duister en heel erg duur", aldus Lindsey Bahr van Associated Press.

"Ik moest huilen", zegt Ash Crossan van Entertainment Tonight. "Het voelt zo ontzettend Star Wars." Naast Star Wars is het ook vooral een western, zeggen meerdere recensenten. "Het voelt meer western dan science-fiction", zegt regisseur Ben Mekler "We gaan een nieuwe fase van Star Wars in, en de toekomst ziet er goed uit!".

'Grootschalige film'

"Het neemt net zoveel over van Yojimbo als van A Fistful of Dollars", zegt Bryan Young over de legendarische Japanse film en de western die er op werd gebaseerd. "Het voelt als een opwindende terugkeer naar het originele tijdperk van Star Wars, als een grootschalige film, geen tv-serie", zegt Peter Sciretta van SlashFilm.

Disney+ wordt tot 12 november gratis in Nederland getest, maar bevat dan nog geen nieuwe films en series. Die worden pas vanaf 12 november aan de dienst toegevoegd, in het geval van The Mandalorian met één nieuwe aflevering per week.

Er komt een seizoen 2

The Mandalorian draait om een premiejager à la Boba Fett, gespeeld door Narcos-acteur Pedro Pascal. De serie wordt gemaakt door Jon Favreau, onder meer bekend als regisseur van Star Wars, en de recente Lion King-remake. Disney+ heeft al groen licht gegeven voor een tweede seizoen van de serie.

Star Wars-overzicht

Lees ook ons Star Wars-overzicht over wat je de komende jaren kunt verwachten.

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore