Zwartboek

Facebook test donkere modus op desktop

21 oktober 2019 16:24
Beeld © Anas Tipu

Facebook test een donkere modus van de website. De eerste gebruikers hebben al toegang gekregen tot de nieuwe vormgeving, die wat op de webversie van Twitter lijkt.

In augustus dit jaar kondigde Facebook een uiterlijke verandering van het platform aan, waarbij zowel de app als de site de optie zouden krijgen om naar een donkere modus te schakelen. Hiermee wordt de achtergrond zwart of grijs gemaakt en krijgen alle knoppen een donkerder uiterlijk, om zo een rustiger beeld te geven als de site in een donkere ruimte wordt gebruikt.

Deze 'dark mode' van Facebook werd al gespot bij Android-gebruikers, maar is nu ook bij de eerste desktopgebruikers gesignaleerd. Een klein deel van de gebruikers is uitgenodigd om van het nieuwe Facebook gebruik te maken, schrijft The Next Web.

Lijkt op Twitter

Het gaat niet alleen om het omzetten van de kleuren: Facebook heeft een heel ander uiterlijk gekregen. Daarmee lijkt Facebook meer op Twitter, dat in juli koos om het platform in de browser hetzelfde eruit te laten zien als de app.

In de gedeelde screenshots is te zien dat Facebook veel minder informatie toont in het nieuwe ontwerp. De grote zoekbalk is gekrompen en de icoontjes voor de menuknoppen staan nu centraal boven de tijdlijn. Ook is het vak om berichten te posten kleiner geworden. Aan de linkerkant is nog wel steeds ruimte voor een lijst met tamelijk willekeurige snelkoppelingen.

Deze vormgeving is nog niet de definitieve versie en zal een tijd getest worden, voordat Facebook het redesign naar alle gebruikers uitrolt.

Facebook heeft maandelijks 2,4 miljard actieve gebruikers.

Tips: verander deze Facebook-instellingen

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Instagram test functie om je feed op te ruimen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore