Holografisch

'Apple brengt augmented-reality-bril in 2020 uit'

21 oktober 2019 16:41 Aangepast: 22 oktober 2019 08:54
Beeld © iDropNews/Martin Hajek

Apple zou in 2020 een holografische augmented-reality-bril met iPhone-koppeling op de markt willen brengen.

Dat zegt de doorgaans goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg. De bril krijgt volgens Gurman holografische lenzen en combineert kunstmatige beelden met die van de echte wereld.

De bril toont berichten zoals sms'jes, e-mails, navigatie en games in het blikveld van de gebruiker. Apple zou overwegen om een App Store aan zijn bril toe te voegen, zoals de Apple TV en Apple Watch in navolging van de iPhone en Mac ook hebben.

Bril opvolger iPhone

Apple zou nog experts op gebied van graphics en games aannemen om te zorgen dat zijn bril de marktleider wordt. Op termijn moet een dergelijke bril de iPhone gaan opvolgen als belangrijkste product van Apple.

Apple kwam de afgelopen jaren al met de Apple Watch en AirPods als nieuwe producten naast de iPhone. Beide producten zijn uitgegroeid tot marktleider in hun categorie.

Volgens Gurman moet het cruciale verkoopargument voor de bril van Apple nog gevonden worden. Daarom zou het ook kunnen dat het bedrijf langer de tijd neemt om aan de bril te werken.

Wel wijst Gurman op andere bedrijven die aan slimme brillen werken, zoals Amazon en Facebook. Microsoft verkoopt met zijn Hololens-headsets al enkele jaren AR-brillen aan bedrijven.

Voorspelling vaker gedaan

De vaak betrouwbare analist Ming-Chi Kuo sprak onlangs ook al van een geplande verschijning van de Apple AR-bril begin 2020. Apple ondersteunt op de iPhone en iPad al enkele jaren apps met augmented reality, die dan werken via de camera en het scherm van die apparaten.

Apple-ceo Tim Cook heeft al vaker aangegeven een rooskleurige toekomst te zien voor AR. In 2017 zei hij dat de gewenste technologie om zo'n bril naar Apple-standaarden te bouwen nog niet bestond. In iOS 13 zijn al aanwijzingen naar de bril te vinden.

Apple Watch en nieuwe Mac

Apple komt in 2020 volgens Gurman verder nog zoals verwacht met het eerste compleet nieuwe iPhone-ontwerp sinds de iPhone X uit 2017.

Ook komt er een Apple Watch met slaaptracking en zou de langverwachte Mac met een eigen Apple-chip verschijnen. Die Mac zou sneller en batterijvriendelijker zijn dan huidige MacBooks met Intel-chips.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'iOS 13 toont dat Apple nog steeds werkt aan AR-bril'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore