Tech

Instagram test functie om je feed op te ruimen

21 oktober 2019 10:18 Aangepast: 21 oktober 2019 10:41
Beeld © Bas Uijlings

Instagram test een nieuwe functie om automatisch verschillende categorieën accounts te negeren. Zo moet je makkelijk accounts kunnen ontvolgen om orde te scheppen in de chaos op je tijdlijn.

Het algoritme dat Instagram gebruikt om de tijdlijn te ordenen wordt door veel gebruikers verguisd, omdat zij het gevoel hebben dat ze weinig invloed hebben op wat er getoond wordt. Om het makkelijker te maken om mensen te ontvolgen en zo meer grip te krijgen over je feed, test Instagram 'Accounts By Category' uit.

In deze test, opgemerkt door app-analist Jane Manchun Wong, is te zien dat Instagram accounts ordent per genre of per interactie met de gebruiker. Zo is te zien in de screenshots dat het een categorie heeft aangemaakt voor 'minst geïnteracteerd met' en 'meest getoond in de feed'. Ook zijn er in dit voorbeeld categorieën voor 'kunst', 'comics' en 'reizen'.

Makkelijk opschonen

Bij het klikken op de categorie ziet de gebruiker alle accounts die daaronder vallen, met direct de mogelijkheid om te ontvolgen. Zo kan je accounts waar je weinig mee hebt, sneller verwijderen.

Zoals altijd gaat het om een testversie en heeft Instagram niet gereageerd. Het is dan ook de vraag of de nieuwe functies ooit uitgerold worden naar alle gebruikers.

Deze algoritmes maken grote fouten:

Meer tech-video's? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal.

Volg Bright ook op Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore