Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Deze maand nog?

Nieuwe 16 inch MacBook Pro uitgelekt via Apple-systeem

21 oktober 2019 09:36
Beeld © Apple

In de meest recente bèta-versie van macOS Catalina zijn afbeeldingen opgedoken van een laptop die waarschijnlijk de nieuwe 16 inch versie van de MacBook Pro is.

Sinds vorige week is de nieuwe versie van het besturingssysteem macOS te downloaden op Apple-computers. De Franse Mac-site MacGeneration ontdekte in Catalina-versie 10.15.1 dat er verschillende icoontjes in het besturingssysteem zitten die lijken te duiden op de komst van een MacBook Pro met een 16 inch scherm.

Zo zijn de schermranden net iets dunner dan het plaatje voor de 15 inch laptop en draagt het plaatje in de testversie de naam "com.apple.macbookpro-16-silver.icns'. Er is ook een plaatje van een spacegrijze laptop.

Event

Het gerucht over een nieuwe MacBook Pro doet al bijna een jaar de ronde, waarbij als meest waarschijnlijke datum eind 2019 werd genoemd. Apple doet wel vaker een event in de laatste week van oktober, maar heeft vooralsnog niets aangekondigd. Het zou ook kunnen dat Apple alleen een persbericht stuurt en geen evenement organiseert.

De MacBook Pro 16 inch krijgt naar verwachting een lcd-scherm van LG met een 3072 bij 1920 pixels resolutie. De schermranden worden iets dunner, waardoor het formaat niet of nauwelijks groter is dan de 15 inch laptop. Verder lijkt er een fysieke knop bij te komen die een deel van de Touch Bar inneemt.

Toetsenbord

Ook zou de 16 inch MacBook Pro een nieuw toetsenbord krijgen, met een betrouwbaarder 'schaarmechanisme' dat het bekritiseerde 'vlindermechanisme' moet vervangen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Getest: de beste laptops voor op kantoor en school

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore