Ga naar de inhoud
Tech

KPN en XS4ALL ruziën verder bij rechter over voortbestaan merk

Vorig jaar werd bij het hoofdkantoor van KPN gedemonstreerd voor behoud van XS4All. Beeld © ANP

De ondernemingsraad (OR) van XS4ALL stapt naar de rechter. Het wil KPN dwingen het besluit om XS4ALL op te heffen, terug te draaien. De OR en KPN komen er onderling niet uit, vandaar de gang naar de Ondernemingskamer.

Dat is de rechtbank voor juridische conflicten tussen bedrijven. Het draait allemaal om het plan van KPN om dochterbedrijf XS4ALL op te laten gaan in KPN, waarbij de medewerkers en klanten direct onder KPN zouden komen te vallen en de merknaam zou verdwijnen. 

Een slecht idee, vinden klanten, werknemers en de ondernemingsraad. Die liet onderzoek doen naar wat de stap zou betekenen en daar kwam uit naar voren dat er een 'reële kans' is dat dit negatief uitvalt.

Onzekerheid personeel

Ook is de OR niet tevreden over het toekomstperspectief voor medewerkers van het bekende merk, omdat volgens de OR niet duidelijk is wat er met hun banen gebeurt zes maanden nadat de integratie is voltooid.

Mede op basis van dat advies hoopte de OR dat KPN toch nog eens goed over het besluit na zou denken. 

Starre houding

Halverwege september liet KPN de OR weten dat zij het 60 pagina's tellende advies negeert. In de afgelopen weken is nog gesproken met KPN, maar door 'de starre houding' van het bedrijf heeft dat niets opgeleverd.

Volgens de OR is er daarom nog maar één mogelijkheid: "Een onafhankelijk orgaan de zaak te laten toetsen." Dat komt ook omdat de OR onaangenaam verrast is door het feit dat KPN een mogelijkheid had om XS4ALL te verkopen. Dat ging niet door, maar de OR was er niet van op de hoogte gesteld. 

Conflict
Lees ook:
Conflict XS4All en KPN duurt voort, OR adviseert negatief over KPN-plannen
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl