Knijpen om te zoomen

Wetenschappers maken een nephuid voor je smartphone

20 oktober 2019 11:11 Aangepast: 20 oktober 2019 11:16

Wetenschappers hebben een nieuw soort aanraakpaneel voor smartphones gemaakt, dat ongeveer hetzelfde als de menselijke huid moet aanvoelen.

Je kunt in de smartphonehuid knijpen, duwen of trekken om de interface te bedienen. Dat alles moet aanvoelen alsof je in je eigen arm aan het porren bent. Het is zelfs mogelijk om de huid te kietelen - waarna er een lachende emoji in een chat verstuurd wordt.

De onderzoekers van de University of Bristol en Sorbonne University hebben van de nephuid een smartphonehoes en een muismat gemaakt, waarmee een apparaat bediend kan worden. Daarmee willen ze nieuwe manieren van interactie tussen mensen en computers onderzoeken. 

"Ons idee lijkt wellicht wat gek, maar mensen zijn al gewend aan hun eigen huid", vertelt onderzoeker Anne Roudaut in een persverklaring. "Dus waarom zouden we daar geen gebruik van maken om onze apparatuur mee te bedienen?"

 

Nepharen

De nephuid moet op termijn nog realistischer worden: de onderzoekers kijken hoe ze de gemiddelde lichaamstemperatuur kunnen nabootsen en of ze haren op de huid kunnen aanbrengen.

Het onderzoek heeft in eerste instantie wat gek ogende accessoires de wereld in gebracht, die in eerste instantie niet worden verkocht. Op termijn kunnen de wetenschappers wellicht aan manieren werken waarop we onze eigen huid voor apparatuur kunnen gebruiken.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van