Exodus 1s

HTC presenteert goedkopere blockchaintelefoon

20 oktober 2019 10:15 Aangepast: 20 oktober 2019 10:23

Telefoonmaker HTC heeft een nieuwe variant van zijn blockchaintelefoon gepresenteerd. De Exodus 1s kan bitcointransacties maken zonder dat je daar een externe partij bij hoeft te betrekken.

De Taiwanese telefoonmaker presenteerde eind vorig jaar de Exodus 1, die vergelijkbare functionaliteit bevat. Die telefoon werd in eerste instantie verkocht voor 0,15 bitcoin, omgerekend toentertijd rond de 830 euro.

HTC worstelt inmiddels al een paar jaar op de smartphonemarkt, die steeds meer wordt gedominebdrijveerd door Apple, Samsung en Chinese bedrijven zoals Huawei. Met zijn blockchaintoestellen hoopt de Taiwanese fabrikant een andere markt aan te boren. 

De Exodus 1s zal vanaf dag één voor 'gewoon' geld worden verkocht. In Europa gaat de telefoon vanaf 219 euro over de toonbank. Dat maakt hem significant goedkoper dan zijn voorganger.

Goedkope hardware

De hardware in het nieuwe model sluit aan op andere telefoons in die prijsklasse. Het toestel draait op een Snapdragon 435-processor en heeft 4GB werkgeheugen. Voorop zit een 720p-scherm van 5,7 inch groot. 

Zowel voor- als achterop zitten 13 megapixel-camera’s. Daarnaast staat Android Oreo 8.1 standaard geïnstalleerd. Het moet nog maar blijken of de telefoon ook een update naar Android 10 krijgt.

 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore