Draadloze oortjes

'Apple komt eind oktober met AirPods Pro'

18 oktober 2019 22:18 Aangepast: 20 oktober 2019 11:53

Apple zou eind oktober een nieuwe versie van de draadloze oordoppen AirPods aankondigen. De 'AirPods Pro' zouden ruisonderdrukking hebben en een in-ear ontwerp.

Apple zou eind deze maand de nieuwe 'AirPods Pro' willen aankondigen. Dat schrijft de Chinese krant China Economic Daily. De nieuwe draadloze oordoppen zouden noise-cancelling en een in-ear ontwerp krijgen. Daardoor sluiten de oortjes de gehoorgang beter af dan de huidige AirPods, die niet strak in de oren zitten. 

De AirPods Pro zouden ook een nieuwe metalen behuizing krijgen. De Pro-versie van de AirPods zou worden gemaakt door de bedrijven Inventec en Lixun. De AirPods Pro zijn mogelijk ook waterbestendig. De nieuwe Pro-oordoppen zouden 260 dollar (230 euro) gaan kosten, wat duurder is dan de huidige versie (179 euro, zonder draadloze oplaadcase).

Hint in iOS

Eerder meldde de Taiwanese krant DigiTimes dat toeleveranciers in oktober zouden beginnen met de productie van nieuwe AirPods. Begin deze maand dook een afbeelding van de nieuwe in-ear-variant van de AirPods met noise-cancelling op in de testversie van de aanstaande iOS-update iOS 13.2.

Er gaan al langer geruchten over de komst van een betere versie van de Apple-oordoppen. De bekende analist Ming-Chi Kuo en het persbureau Bloomberg, die beide goede bronnen binnen Apple hebben, verwachtten eerder dat de nieuwe AirPods in het eerste kwartaal van 2020 op de markt zouden komen.

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Huawei's nieuwe AirPods-kopie heeft noise-cancellation

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van