Verstoppertje

'Nieuwe vouwtelefoon Samsung heeft camera onder het scherm'

17 oktober 2019 17:49 Aangepast: 17 oktober 2019 18:05
Beeld © Getty

De opvolger van de opvouwbare smartphone Samsung Galaxy Fold zou geen uitsparing of gat voor de selfie-camera meer hebben. Die camera zou namelijk onder het scherm worden gestopt.

Bronnen hebben aan de Koreaanse techsite The Elec verteld dat Samsung volgend jaar een verbeterde opvouwbare telefoon lanceert. Het toestel zou een camera krijgen die onder het scherm zit verwerkt. 

Aan de voorkant is dan niet meer te zien dat er een selfiecamera is, omdat het scherm over deze camera heenloopt. Daardoor kunnen de schermranden nog dunner worden.

Volgens The Elec heet deze technologie HIAA2 (Hole In Active Area) en heeft Samsung deze maand besloten om de schermen te bestellen. De massaproductie van de nieuwe schermen wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2020.

Kleuren rechttrekken in software

Een nog op te lossen probleem is dat foto's geel kunnen uitslaan doordat er een oled-scherm voor de camera ligt, maar dit zou Samsung via de software van de camera weer recht willen trekken.

Samsung heeft niet gereageerd op het bericht. Het is ook niet officieel bekend of er een opvolger komt van de opvouwbare telefoon Galaxy Fold.

Concurrenten

Al sinds maart van dit jaar zijn er berichten dat Samsung bezig is met dit type schermen, maar ook concurrenten streven naar zulke scherm zonder schermranden. Zo werkt het Chinese merk Xiaomi aan vergelijkbare technologie en heeft het Chinese Oppo al laten zien welke trucjes het wil uithalen om het te laten slagen.

Vooralsnog is er geen massaproductie geweest van een telefoon met deze functie. Wel zijn er meerdere smartphones met uitschuivende selfiecamera's, zoals de OnePlus 7T Pro, en de bijzondere Samsung Galaxy A80, die een roterende camera heeft zodat de camera's achterop ook de selfiecamera's worden.

De nieuwe Nubia Z20 heeft een extra scherm op de achterkant, waardoor het toestel ook geen selfiecamera nodig heeft.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Oppo Reno2: deze smartphone vervangt je actiecamera

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore