Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Koersexplosie Netflix na meevaller aantal nieuwe abonnees

17 oktober 2019 08:52 Aangepast: 17 oktober 2019 09:14
De acteurs Paul Rudd en Aisling Bea gisteren bij de première van Netflixs Living With Yourself. Beeld © AFP

De cijfers van streamingdienst Netflix over het derde kwartaal vallen mee. Dat geldt vooral voor het aantal nieuwe abonnees. Beleggers zijn dolenthousiast en in de nabeurshandel steeg de koers met maar liefst bijna 10 procent.

De omzet van Netflix was met ruim 5,2 miljard dollar iets onder de verwachting in de markt, maar de winst van 665 miljoen dollar was juist weer beter dan waar analisten van waren uitgegaan.

Per aandeel was de winst 1,47 dollar en dat is veel meer dan de 1,04 waarmee in de markt gemiddeld werd gerekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Review: Disney+ is hier, moet je Netflix opzeggen?

Meer nieuwe abonnees

Belangrijker nog is het aantal nieuwe abonnees. Beleggers hadden zich daar wat zorgen om gemaakt, omdat Disney en Apple zich opmaken om de markt voor streamingdiensten op te komen.

In de VS kreeg Netflix er per saldo 520.000 abonnees bij. Dat is wel minder dan de verwachte groei van 800.000, maar in het tweede kwartaal verloor Netflix voor het eerst in acht jaar nog abonnees. Buiten de VS kwamen er een kleine 6,3 miljoen abonnees bij en dat is iets meer dan verwacht.

Netflix gaat concurrentie voelen

Voor het vierde kwartaal gaat Netflix uit van een toename van het aantal abonnees met 7,6 miljoen. Dat is wel minder dan de 8,8 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Eerder dacht Netflix nog dat er in de maanden oktober tot en met november meer nieuwe abonnees bij zouden komen dan in dezelfde periode vorig jaar. Het zegt dat de introductie van streamingdiensten Disney+, Apple+, Peacock van NBCUniversal en HBO Max van WarnerMedia voor bescheiden tegenwind kan zorgen.

Topman Hastings zegt echter dat de komst van nieuwe streamingdiensten geen grote verandering betekenen voor de concurrentie die Netflix ondervindt. Volgens de topman concurreren streamingdiensten nog vooral met lineaire televisie.

Koersexplosie

De cijfers van Netflix kwamen na sluiting van Wall Street, maar in de nabeurshandel steeg de koers met bijna 10 procent tot circa 314 dollar. Dat is het hoogste niveau sinds begin augustus.

Medio juli daalde de koers nog flink, toen bleek dat het aantal nieuwe klanten vies tegen viel. Sindsdien daalde koers met in totaal 21 procent. Daarvan is nu (in de voorbeurshandel) dus een deel goedgemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oud is goud: streamingdiensten willen jou lokken met series als Friends

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore