Overzicht

Deze series en films zijn te zien op Apple TV+

01 november 2019 18:43 Aangepast: 03 november 2019 14:05

Apple is gestart met zijn streamingdienst Apple TV+. Dit zijn de films en series van de nieuwe videodienst.

Apple TV+ is vrijdag 1 november wereldwijd van start gegaan. Een abonnement op de streamingdienst kost 5 euro per maand of 50 euro per jaar. Apple TV+ is een week lang gratis te proberen. Heb je dit jaar een nieuwe iPhone, iPad, Mac of Apple TV gekocht? Dan krijg je daar een gratis jaarabonnement op Apple TV+ bij.

Hieronder lees je over de series en films op de Apple-streamingdienst. Het is nog niet bekend of er veel extra titels aan het assortiment worden toegevoegd. Apple zei eerder de nadruk te willen leggen op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

The Morning Show

Type: Serie 
Genre: Drama

Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carell spelen in deze serie over een redactie bij een groot ochtendprogramma. Nadat één van de presentatoren wordt ontslagen om aantijgingen, begint ook de loopbaan van zijn collega te ontsporen. De cast van de serie zit vol notabele comedy-acteurs, maar The Morning Show is allesbehalve een grappige serie: Apple belooft een dramaserie die een rauw kijkje naar de werkverhoudingen tussen mannen en vrouwen moet bieden.

See

Type: Serie 
Genre: Drama/Sci-fi

Volgens Apple wordt See "even episch als Game of Thrones". De serie speelt zich honderden jaren in de toekomst af, in een tijd dat de gehele mensheid blind is geworden. Tot opeens de kinderen van Baba Voss (Jason Momoa) geboren worden en perfect om zich heen kunnen kijken. See wil een uitgebreide dystopie neerzetten en heeft een cast vol met blinde en slechtziende acteurs.

Dickinson

Type: Serie
Genre: Comedy

In comedyserie Dickinson volgen we aspirerend schrijver Emily Dickinson (Hailee Steinfeld) in de 19e eeuw terwijl ze volwassen wordt. De serie is gebaseerd op de gelijknamige dichter die van 1830 tot en met 1886 leefde in de Verenigde Staten - en laat volgens Apple zien waarom ze een onverwachte held is voor hedendaagse millennials.

For All Mankind

Type: Serie
Genre: Drama

Wat als de Russen eerder op de maan waren geland en de Verenigde Staten sindsdien nog steeds verder in de ruimte probeert te komen? Dat is het idee achter For All Mankind, dat daarmee de grote ruimterace tussen de grootmachten onder de loep neemt.

Helpsters

Type: Serie
Genre: Kinderen

Deze serie ziet er niet alleen uit als Sesamstraat: hij is ook van de makers van Sesamstraat. Helpsters is Apples grote serie voor de jongste kijkers, vol met liedjes en raadsels.

Snoopy in Space

Type: Serie 
Genre: Kinderen

Tekenfilmhond Snoopy zal ook op Apple TV+ debuteren, in een serie van twaalf korte afleveringen waarin hij de ruimte ingaat met NASA. Naast Snoopy zullen ook Charlie Brown en de andere Peanuts-kinderen in de serie zitten.

Ghostwriter

Type: Serie  Genre: Kinderen

Ghostwriter is voor iets oudere kinderen bedoeld. Een spook in een bibliotheek duikt boeken in om fictieve personages naar de echte wereld te drijven, waar een groep kinderen ze moet tegenhouden.

The Elephant Queen

Type: Documentaire 

Deze documentaire volgt de olifant Athena, die al jaren haar familie begeleidt in Oost-Afrika. De makers van deze film hebben 25 jaar lang in de bossen geleefd om zich voor te bereiden. De documentaire vliegt al langer de wereld rond om op festivals vertoond te worden, maar zal bij Apple TV+ voor het eerst voor iedereen te zien zijn.

Later dit jaar beschikbaar

Onderstaande series zijn nog niet op dag één te bekijken, maar verschijnen wel in november of december op Apple TV+.

Servant

Type: Serie 
Genre: Drama 
Beschikbaar op: 28 november 2019

M. Night Shyamalan's psychologische thriller verschijnt aan het einde van november op Apple TV+. In de serie volgen we een rouwend stel dat net hun kind heeft begraven, waarbij iets mysterieus het huis binnenkomt. Details over de serie zijn tot nu toe schaars.

Truth Be Told:

Type: Serie 
Genre: Drama 
Beschikbaar op: 6 december 2019

Podcaster Poppy Parnell had een grote, nationale podcast over een moordzaak, die ertoe leidde dat een man de cel in moest. Later stuit ze echter op bewijs dat de veroordeelde man vrijpleit. Deze serie is gebaseerd op een gelijknamig boek over de hype rond true-crime-podcasts.

"Binnenkort verkrijgbaar"

Nog niet alle producties voor Apple TV+ hebben een datum. Sommige titels zijn wel al aangekondigd, maar is het nog niet bekend wanneer ze beschikbaar zijn.

Oprah

Type: Serie 
Genre: Talkshow 
Beschikbaar op: n.n.b.

De geroemde talkshowhost is terug, maar ditmaal om op Apple TV+ een wereldwijde boekenclub te starten. Kijkers kunnen meelezen en nieuwe afleveringen kijken om up-to-date te blijven. Veel details over de nieuwe serie zijn nog niet bekend en hij zal ook niet meteen op 1 november van start gaan.

Hala

Type: Film 
Genre: Drama 
Beschikbaar op: n.n.b.

De 17-jarige Hala wordt verliefd op een klasgenoot, waardoor ze twijfels begint te krijgen over haar conservatieve Islamitische opvoeding. Tegelijkertijd is ze bang dat haar familie ten onder gaat aan haar relatie.

Little America

Type: Serie 
Genre: Waargebeurde verhalen 
Beschikbaar op: n.n.b.

Een verfilming van waargebeurde verhalen van Amerikaanse immigranten in Epic Magazine, die de menselijke kant van asielzoekers en immigratie moeten laten zien. Gemaakt door onder andere de makers van The Office, The Big Sick, Masters of None en andere recente comedyseries.

The Banker

Type: Film 
Genre: Drama 
Beschikbaar op: n.n.b.

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van twee zakenmannen die zwarte Amerikanen hielpen om hun bedrijven te starten in de racistische jaren '60. Ze leiden een witte man op om te poseren als het gezicht van hun organisatie, terwijl ze zelf doen alsof ze een conciërge en chauffeur zijn.

Little Voice

Type: Serie 
Genre: Romantiek/Comedy/Drama 
Beschikbaar op: n.n.b.

Een met muziek gevulde serie over het vinden van je eigen stem in de jaren '20. Muziek wordt gemaakt door Sara Bareilles, die ook bekend is van Waitress. Daarnaast wordt de serie geproduceerd door het bedrijf van J.J. Abrams (Star Wars: The Force Awakens), Sara Bareilles en Jessie Nelson (I Am Sam).

Meer tech-video's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Studenten met Apple Music krijgen Apple TV+ gratis

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Review: AirPods Pro doen precies wat je wil

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van