See maar

Apple: 'See wordt net zo episch als Game of Thrones'

15 oktober 2019 14:31 Aangepast: 17 oktober 2019 19:10

De nieuwe serie See voor de videodienst van Apple moet net zo groots en episch worden als het recent afgeronde Game of Thrones.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Deze series en films zijn te zien op Apple TV+

Dat beloven Apple-topmannen Jamie Erlicht en Zack van Amburg in een interview met Emmy Magazine, meldt 9to5Mac. Het budget van de serie zou liggen op meer dan 15 miljoen dollar (13,6 miljoen euro) per aflevering. De serie zal verschijnen op de nieuwe streamingdienst Apple TV+.

In het interview gaat het uitgebreid over de wereld waar 'See' zich afspeelt, en in hoeverre deze wordt uitgebouwd. "Kan deze serie zo episch zijn als bijvoorbeeld Game of Thrones? We kunnen nu al zeggen dat dit absoluut het geval is."

See gaat over een dystopische wereld 600 jaar in de toekomst, waar de gehele mensheid blind is geworden. Het verhaal begint met de geboorte van de kinderen van Baba Voss (Jason Momoa), die om onverklaarbare redenen wel kunnen zien.

Tientallen blinden en slechtzienden

De seriemakers zouden tientallen blinde en slechtziende acteurs hebben ingehuurd om de cast te vertolken, om er zeker van te zijn dat de wereld zo realistisch mogelijk wordt uitgebeeld. Experts hielpen met het bedenken van hoe mensen bijvoorbeeld in de wereld rondbewegen.

"Dat zie je bijvoorbeeld bij Jason", leest het interview. "Hij bedacht continu nieuwe manieren om te bewegen. Soms droeg hij een lange cape, die hij als een zweep vooruit sloeg om de omgeving af te tasten. Als hij een bijl vasthad, gebruikte hij die als een blindenstok.

De videodienst Apple TV+ gaat 1 november van start. Nieuwe abonnees kunnen de dienst een week gratis uitproberen. Heb je een nieuw Apple-product gekocht? Dan krijg je een proefabonnement van een jaar.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore