Games streamen

Microsoft start met testen gamedienst xCloud

15 oktober 2019 09:24 Aangepast: 15 oktober 2019 13:46

Microsoft is begonnen met het testen van zijn gamestreamingdienst xCloud. Daarmee zijn games te streamen naar onder andere smartphones of tablets.

Testers kunnen de games Halo 5: Guardians, Killer Instinct en Sea of Thieves spelen. Op het moment beperkt de test zich tot gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea. Daarnaast wordt alleen de bijbehorende Android-app getest, waarvoor minstens Android 6.0 vereist is. 

Project xCloud zorgt ervoor dat je geen krachtige console meer in huis hoeft te hebben. Games worden op pc's in datacenters van Microsoft afgespeeld, waarvan het scherm naar je apparaat wordt gestreamd.

Hardcore gamers zijn bezorgd over hoe goed xCloud nou eigenlijk gaat presteren. Een slechte internetverbinding kan er immers voor zorgen dat je knopindrukken of het gamebeeld langzamer worden verstuurd, waardoor je zomaar een foutje maakt en een pot kunt verliezen. De test moet helpen om de dienst te verbeteren en dit op termijn te voorkomen.

Stadia-concurrent

De xCloud-tests beginnen vlak voordat Google vermoedelijk meer bekend zal maken over zijn gamestreamingdienst Stadia. Deze moet ergens in november van start gaan. Op dinsdagavond houdt Google een groot media-evenement, waarop onder andere de nieuwe Pixel-telefoons worden gepresenteerd.

De uiteindelijke versie van xCloud moet veel games gaan aanbieden. Volgens Microsoft worden op termijn alle Xbox-games via de dienst speelbaar. Het is nog niet bekend of gebruikers dan hun games los moeten kopen, of een vast bedrag per maand gaan betalen.

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook

Podcast: PlayStation 5 en nieuwe Xbox, wordt 2020 hét gamejaar?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van