Tech

Microsoft maakt schelden en bedreigen op Xbox Live moeilijker

14 oktober 2019 19:48 Aangepast: 14 oktober 2019 19:54

Microsoft gaat het een stuk lastiger maken om te schelden en bedreigen op Xbox Live.

In de chatfunctie van de gamedienst worden voortaan alle mogelijk beledigende en kwetsende dingen weggefilterd, mits spelers hier een optie voor activeren. De functie werkt in eerste instantie alleen bij tekstchats, maar het bedrijf wil ze op termijn ook voor bijvoorbeeld audiogesprekken uitrollen.

Xbox Live heeft al jaren een slechte reputatie door de spelers die op de dienst gamen. Tijdens potjes in bijvoorbeeld schietspellen worden gamers door hun mede- en tegenstanders voor van alles uitgemaakt. De nieuwe filteropties moeten hier op termijn een einde aan gaan maken.

Spelers hebben de keuze uit vier opties: Friendly, Medium, Mature en Unfiltered. Bij Friendly worden haast alle beledigingen weggefilterd, terwijl je bij Unfiltered alles te lezen krijgt. 

Opties voor kinderen

Een gefilterd bericht krijgt een speciale markering. Volwassen gamers kunnen op een knop drukken als ze de inhoud hiervan alsnog willen lezen. Ouders kunnen ervoor zorgen dat kinderen de inhoud nooit te zien krijgen.

De nieuwe opties zullen eerst alleen beschikbaar zijn voor Xbox Insiders. Later zal iedere Xbox Live-spelers ze tot zijn of haar beschikking krijgen.

Review: Nintendo Switch Lite

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore