Let the games begin

Gamedienst Google Stadia start op 19 november in Nederland

15 oktober 2019 16:11 Aangepast: 15 oktober 2019 16:42

Op 19 november start Google met de gamedienst Google Stadia, ook in Nederland. Daarmee zijn tientallen games te spelen in 4K-beeldkwaliteit. Op die dag worden ook de eerste bestelde game-sets geleverd.

De gamedienst van Google gaat op 19 november ook in Nederland van start. Dat heeft Google zojuist bekendgemaakt. Google Stadia biedt bij de introductie toegang tot tientallen games, waaronder Red Dead Redemption 2, Assassin's Creed Odyssey, Mortal Kombat 11 en Kine. De dienst gaat na de proefperiode 9,99 euro per maand kosten.

De eerste bestellers van Google Stadia krijgen hun Stadia Founders Edition op 19 november. Deze Founders Edition bestaat uit een Chromecast Ultra-dongle, een Stadia Controller en een drie maanden-abonnement op Stadia voor 129 euro. Momenteel is de Stadia Premiere Edition te bestellen, al laat de levering nog even op zich wachten.

Op laptop, tv, telefoon en tablet

Omdat de games bij Google Stadia in de cloud draaien, zijn ze op veel apparaten te spelen. Volgens Google wordt dit mogelijk op alle apparaten waarop YouTube kan worden afgespeeld, via Google Chromecast en in de browser Google Chrome.

Google Stadia wordt ook aangeboden op smartphones en tablets. De beeldkwaliteit zal per game verschillen, maar gaat tot 4K HDR met 5.1 surround sound.

Microsoft

Microsoft begon deze week ook met het testen van zijn nieuwe gamestreamingdienst, xCloud. Door games streamend te spelen heb je geen krachtige, dure spelcomputer in huis nodig. De spellen worden op servers in datacenters gespeeld, en de beelden worden naar je apparaat gestreamd.

Hiervoor is wel een redelijk snelle internetverbinding nodig, omdat er weinig vertraging moet zitten in het doorgeven van de knopindrukken en het ontvangen van de gamebeelden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Google Stadia: zo werkt de nieuwe gamedienst

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook:

Podcast: PlayStation 5 en nieuwe Xbox, wordt 2020 hét gamejaar?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van