Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Eén ei is geen ei

Smartphone met extra scherm achterop komt naar Europa

14 oktober 2019 14:25 Aangepast: 15 oktober 2019 10:25
Beeld © Nubia

De nieuwe smartphone Nubia Z20 heeft zowel aan de voor- als achterkant een scherm. Daardoor heeft het toestel geen selfiecamera meer. De Nubia-telefoon heeft de prijs van een mid-range smartphone en moet ook in Nederland op de markt komen.

De vreemde Z20-smartphone is gepresenteerd door het Chinese merk Nubia. De telefoon heeft ook aan de achterkant een scherm, waardoor er geen selfiecamera meer nodig is. Voor selfies moet de telefoon simpelweg worden omgedraaid. 

Het is voor het eerst dat het Chinese smartphonemerk een telefoon wereldwijd uitbrengt. De voorganger van de Z20, de Nubia X, had ook aan beide kanten een scherm, maar werd niet buiten China verkocht. De Z20 wel en kost 549 euro en is direct beschikbaar wereldwijd.

Twee schermen

De Z20 is uniek vanwege zijn 'dual-screen display': aan de voorkant zit een 6,4 inch oled-scherm en aan de achterkant een 5,1 inch oled-scherm. YouTuber Unbox Therapy had de telefoon al in zijn handen. Beide schermen blijven altijd aanstaan, waarbij in slaapmodus alleen essentiële informatie wordt weergegeven.

Het tweede scherm kan hetzelfde weergeven als het eerste scherm, maar kan ook worden gebruikt om te multitasken of om mee te kleuren met muziek.

Concurrentie voor OnePlus

Verder heeft de telefoon bijzonder hoge specificaties voor de prijs. Zo heeft het toestel drie camera's, een aflopend scherm, de nieuwste Snapdragon 855+-chip, 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslag.

Hiermee is de telefoon vergelijkbaar met de OnePlus 7T, al heeft de 7T een iets minder luxe scherm, wel een notch en is het met 599 euro 50 euro duurder. Wel heeft de Nubia een scherm met 60Hz-verversingssnelheid in plaats van de 90Hz bij de OnePlus 7T.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore