Elektrische auto's

Porsche werkt met Boeing aan elektrische vliegende auto's

14 oktober 2019 17:44 Aangepast: 14 oktober 2019 17:45

De doorbraak van de vliegende auto laat al jaren op zich wachten. Maar Porsche en Boeing willen daar verandering in brengen. De bedrijven werken aan een elektrisch vliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen.

Het gaat prima bij Porsche. Goed genoeg om voorbij de eigen markt te kijken. De bouwer van de iconische Porsche 911 richt de blik op de hemel. Naarmate steden verder dichtslibben, wil de rijke klanten niet alleen een fraaie en snelle auto, ze willen vooral ook tijdig op de bestemming komen.

Met een 911 in de file staan is maar weinig leuker dan in een Polo in diezelfde file staan. "Porsche wil zijn bereik als sportautofabrikant vergroten door een toonaangevend merk te worden voor premium mobiliteit. Op de lange termijn betekent dit misschien wel dat we naar de derde dimensie van reizen gaan," aldus Porsche-topman Detlev von Platen. Daarmee bedoelt hij de lucht, en niet het reizen naar 'alternatieve realiteiten'. 

Elektrisch concept

Porsche gaat zichzelf niet leren vliegtuigen te bouwen, maar wil Boeing leren om premium vliegtuigen te bouwen. Boeing, Porsche en Aurora Flight Sciences, een dochterbedrijf van Boeing, zijn bezig met het ontwikkelen van een concept voor een volledig elektrisch voertuig dat verticaal opstijgt en landt. Engineers gaan een prototype ontwikkelen en testen. 

Verwacht niet dat je straks pubers in elektrische vliegtuigen naar school ziet gaan, maar dat de helikopters tussen Manhattan en het JFK-vliegveld mogelijk vervangen worden door luxere elektrische varianten gebouwd door Boeing en Porsche. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De VoloCity is een zelfvliegende taxi voor twee personen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore