Elektrische auto's

Pick-uptruck Tesla 'lijkt op futuristisch pantservoertuig'

15 oktober 2019 15:37 Aangepast: 15 oktober 2019 16:06

Tesla-baas Elon Musk zegt dat het ontwerp van de pick-uptruck van Tesla, die hij de Cybertruck noemt, gaat lijken op dat van een pantservoertuig.

Elon Musk heeft wederom hints laten vallen over de elektrische pick-uptruck van Tesla, die binnenkort officieel wordt onthuld. Eerder zei hij dat de pick-uptruck een 'futuristisch, Blade Runner-achtig' ontwerp zou krijgen.

Nu heeft Musk weer een cryptische tweet over de pick-uptruck verstuurd: "De Cybertruck ziet er totaal niet uit als wat ik op internet rond zie gaan. Het lijkt meer op het pantservoertuig van de toekomst", aldus de Tesla-baas.

Na de Model Y

Veel meer dan het teaserbeeld aan het eind van de presentatie van de Tesla Model Y eerder dit jaar, weten we niet over de vormgeving van de pick-up. Musk heeft gezegd dat de wagen pas op de markt verschijnt nadat de Model Y verkrijgbaar is. De Model Y moet in 2020 op de markt komen.

Wel is er het één en ander bekend over de specificaties. De Tesla Cybertruck gaat minder dan 50.000 dollar kosten en zou all-wheel-drive krijgen met een motor op ieder wiel en een actieradius tot zo'n 800 kilometer.

Automatisch inparkeren

De pick-up zou ook uitgerust worden met een krachtstroomaansluiting om professioneel elektrisch gereedschap op locatie te kunnen draaien. Ook zou hij automatisch kunnen inparkeren en over een 360-graden-camera en sonar beschikken.

Wanneer Tesla de pick-uptruck officieel zal presenteren, is nog niet bekend.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore