Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Verre vriend

'Series Apple TV+ mogen niet negatief zijn over China'

14 oktober 2019 11:35
Beeld © Apple

Apple zou aan verschillende makers van series voor de nieuwe streamingdienst Apple TV+ hebben gevraagd om mild te zijn over China.

Begin 2018 heeft Apple aan meerdere producenten van tv-series gevraagd om China niet 'in een slecht daglicht te zetten'. Dat schrijft BuzzFeed op basis van anonieme bronnen. Volgens het bericht waren deze makers bezig met verschillende series voor Apple TV+, de Netflix-concurrent van Apple die in november wereldwijd beschikbaar wordt.

Het bericht kwam volgens de bronnen van Apple-topmannen Eddy Cue, de baas over software en diensten, Morgan Wandell, hoofd internationale content-ontwikkeling. BuzzFeed schrijft dat Apple dit deed om een goede band te onderhouden met de Chinese regering, nadat het Apple in 2016 onmogelijk werd gemaakt om boeken te verkopen via iBooks Store en films te verhuren via iTunes Movies.

Apple wilde niet reageren op het bericht. Volgens een showrunner die niet met Apple gelinkt is, is het geen unieke actie in Hollywood. "Ze doen het allemaal. Ze moeten wel als ze in die markt actief willen zijn."

Protest

Eerder deze maand kwam Apple in opspraak omdat het een app offline haalde waarmee demonstranten in Hongkong op de hoogte bleven van de locatie van de oproerpolitie. 

Volgens Tim Cook was dit tegen de regels van Apple omdat de app gebruikt zou worden voor geweld tegen individuele agenten. Daar was volgens de gebruikers van de app geen sprake van, omdat de app alleen groepen agenten weergaf en geen individuen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gamebedrijf Blizzard verlaagt straf Hongkong-protesteerder

Meer smartphone-tests? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van