Tech

'Nieuwe Atari-spelcomputer in de problemen'

10 oktober 2019 22:06 Aangepast: 11 oktober 2019 13:27

Atari werkt aan een nieuwe spelcomputer, maar de problemen rond deze Atari CVS lijken zich in een rap tempo op te stapelen.

De komst van een nieuwe Atari-spelcomputer is onzeker. De hoofdontwerper van de console zou ontslag hebben genomen, omdat hij volgens eigen zeggen al zes maanden niet betaald heeft gekregen. Dat stelt The Register.

De nieuwe spelcomputer staat bekend als de Atari VCS, maar werd in 2017 aangekondigd als de Ataribox. In 2018 werd er ruim 2,7 miljoen euro opgehaald met een crowdfundingcampagne voor de ontwikkeling van de console. 

Linux

In juni van 2019 werd er weer geld opgehaald, omdat geïnteresseerden de spelcomputer alvast konden vooruitbestellen. Volgens The Register was er toen nog geen werkende prototype van de spelcomputer klaar. 

Uit gesprekken met console- en gamemakers blijkt dat de Atari VCS meer lijkt op een pc met Linux, dan een spelcomputer met een eigen besturingssysteem en een gamewinkel. Ook zou de controller niet goed werken met alle games. Atari stelt in een reactie dat bepaalde informatie niet klopt, of verouderd is.

Review: nieuwe Sega Mega Drive Mini

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe retro-Atari loopt vertraging op

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore