Aanslag

Schietpartij bij synagoge in Duitsland gelivestreamd op Twitch

09 oktober 2019 20:14 Aangepast: 09 oktober 2019 20:19
Beeld © Daniel Benavides, Creative Commons

De schietpartij bij een synagoge in het Duitse Halle zou live zijn uitgezonden op livestreamwebsite Twitch.

De livestream was voor 35 minuten te zien op de site, aldus CNBC. Hoewel de stream inmiddels offline is gehaald, kan de video nog steeds worden gedownload op andere sites.

"Twitch heeft een streng beleid tegen haatdragende video’s", vertelt een woordvoerder van Twitch in een reactie. "En we nemen geweldsdelicten zeer serieus. Iedere account die deze video nog probeert te delen wordt meteen geschorst."

Bij de schietpartij kwamen twee mensen om het leven. Eén man werd na de aanval gearresteerd. De Duitse minister zei later op de dag dat het ging om een extreemrechtse aanslag met een antisemitisch motief.

Christchurch

Een schietpartij in het Nieuw-Zeelandse Christchurch werd vorig jaar ook live uitgezonden. Dat gebeurde toen op Facebook. De stream werd offline gehaald, maar in de 24 uur die daarop volgden moesten 1,5 miljoen opnieuw geüploade video’s worden verwijderd. Ook op YouTube, Twitter en Reddit werden de beelden geüpload.

Twitch is een website waarop normaal gesproken livestreams van videogames worden uitgezonden. Video’s van het populaire Fortnite worden al maandenlang door miljoenen kijkers bekeken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse parlement nu ook live te kijken op Twitch

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore