Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Scherm vouwen

Zo is de hardware van de Samsung Galaxy Fold aangepast

08 oktober 2019 20:23
Beeld © Bright

Website iFixit heeft de nieuwe versie van de Samsung Galaxy Fold uit elkaar gehaald, om te zien wat er is veranderd. Met onder ander een extra laagje onder het scherm.

De verbeterde Samsung Galaxy Fold wordt inmiddels verkocht, maar wat is er nou echt veranderd sinds de dramatische eerste versie? Website iFixit heeft het toestel uit elkaar gehaald en de antwoorden gevonden.

Onder andere is er een extra laagje onder het volledige scherm geplaatst. Dit flexibele gaas moet ervoor zorgen dat stofjes en kruimels minder snel het scharnier bereiken en daar problemen veroorzaken.

Daarnaast is het beschermende laagje over het scherm nu verlengd naar de uiterste randen. In de vorige versie werd dit laagje nog wel eens verward met een verwijderbare screen protector.

Repareerbaarheid

Website iFixit haalt smartphones uit elkaar om te zien hoe goed deze apparaten te repareren zijn. De Galaxy Fold scoort een 2 van de 10 op repareerbaarheid. Niet alleen is het apparaat lastig te repareren door het gebruik van lijm, maar reparaties zijn door het kwetsbare scherm waarschijnlijk ook snel nodig. Tevens zal het scharnier op termijn vervangen moeten worden.

Samsung heeft iFixit gevraagd om het artikel over de vorige versie van de Galaxy Fold te verwijderen, maar die is voor de liefhebber nog gewoon terug te vinden via Archive.org.

 

Vind meer tech-video's op het YouTube-kanaal van Bright

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van