Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Jaar eerder

PlayStation 5 verschijnt eind 2020

08 oktober 2019 15:13 Aangepast: 08 oktober 2019 18:28

De PlayStation 5 wordt vanaf eind 2020 verkocht. Daarmee is de verkoop van de gameconsole met minstens een jaar vervroegd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dit weten we al over de PlayStation 5

Sony bevestigt daarnaast dat de console van het bedrijf de PlayStation 5 zal heten. Eerder werd enkel verwezen naar "de volgende generatie spelcomputer". Dat staat in een uitgebreid verhaal over de gameconsole op Wired.

De PlayStation 5 wordt geleverd met verbeterde gamecontrollers. Een vernieuwde trilmotor zorgt ervoor dat je unieke soorten trillingen voelt bij bepaalde handelingen. Hierdoor voelt het anders als je tegen een muur met een auto botst dan wanneer je een speler op het voetbalveld tackelt.

De schouderknoppen van de controller kunnen voortaan weerstand bieden, waardoor je meer kracht moet zetten om bepaalde handelingen uit te voeren. Het moet ervoor zorgen dat het straktrekken van een boog of indrukken van een gaspedaal realistischer aanvoelt. De controller wordt daarnaast met een USB-C-poort opgeladen.

Ray-tracing

Sony herhaalt ook een aantal eerder aangekondigde vernieuwingen in de PlayStation 5. SSD-opslag zorgt ervoor dat games veel sneller laden. Dankzij speciale ray-tracing-hardware zien reflecties en lichteffecten er veel realistischer uit, zonder dat er buitensporig veel rekenkracht vereist is. 

Een hoop details over de PlayStation 5 zijn nog niet bekend, zoals bijvoorbeeld het ontwerp van de console. Wel bevestigde Sony één ding: het prototype ziet er uit als een grote 'V', zoals eerder ook al naar buiten lekte.

Sony zei eerder dat de PlayStation 5 pas op zijn vroegst in 2021 in de winkels zou liggen. Een reden voor de vervroegde verkoop is niet gegeven, maar concurrent Microsoft onthulde recent dat de volgende Xbox eind 2020 verschijnt.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Review: Sega verslaat Nintendo met nieuwe mini-console

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Sony: 'PlayStation 5 is beter voor het milieu'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore