eDivisie

Nederlandse FIFA-competitie krijgt prijzenpot van 100.000 euro

08 oktober 2019 13:45 Aangepast: 08 oktober 2019 17:58

Bij de Nederlandse gamecompetitie eDivisie wordt voortaan een prijzenpot van 100.000 euro verdeeld onder de winnaars. Ook worden alle wedstrijden live uitgezonden.

In de eDivisie spelen professionele FIFA-gamers van de eredivisieclubs tegen elkaar. Na drie jaar is er een samenwerking aangegaan met het Zweedse e-sportbedrijf Dreamhack om het toernooi te verbeteren, waarbij onder andere de prijzenpot beschikbaar is gesteld. 

Wedstrijden werden tot voorheen opgenomen en achteraf online gezet. Ook daar komt verandering in: iedere wedstrijd wordt live via het internet uitgezonden. 

Plek voor toeschouwers

In een periode van elf weken lang worden er op twee dagen in de week wedstrijden gestreamd tussen 17:00 en 22:30 uur. Meekijken in de studio kan ook: daar is plek voor 200 toeschouwers.

De geldprijs maakt de eDivisie ineens een stuk lucratiever. Spelers deden tot voorheen vooral mee voor de eer, hoewel e-sporters van voetbalclubs wel vaak een salaris krijgen. 

Ajax en De Graafschap

De eerste twee competities bij de eDivisie werden gewonnen door Dani Hagebeuk, die namens Ajax speelt. Afgelopen seizoen won Dani Visser van De Graafschap.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

EA gaat kijken naar kapotte Career-modus in FIFA 20

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore