Dark Mode

Instagram heeft nu donkere modus in de apps

08 oktober 2019 09:37 Aangepast: 08 oktober 2019 10:14
Beeld © ANP

De smartphone-app van Instagram ondersteunt voortaan de donkere modus van iOS 13 en Android 10, waardoor de app donkere achtergronden gebruikt.

Je kunt alleen naar de donkere optie wisselen door de gehele interface van je telefoon over te schakelen naar de donkere modus. Google en Apple voegden daar recent knoppen voor toe in iOS 13 en Android 10.

De donkere modus wisselt de witte achtergronden om voor een zwart alternatief. De normaal zwarte tekst wordt vervolgens wit gemaakt. Hierdoor moet de app je minder snel verblinden als je hem in een verder donkere kamer gebruikt.

De donkere modus voor iOS moet na het installeren van de laatste update werken. Bij de Android-app lijkt de functie geleidelijk te worden uitgerold. Eind september begon Instagram al met het testen van de Android-update.

Volg-tabblad

Verdwenen uit de Instagram-app is het Volg-tabblad, waarop je kon zien waar je vrienden likes achterlieten. Voortaan kun je alleen je eigen activiteiten bekijken.

Instagram-productbaas Vishal Shah vertelt aan Buzzfeed dat de Volg-functie zelden werd gebruikt. Bovendien zouden gebruikers vaak verrast zijn als bleek dat anderen hun likes in de gaten konden houden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore