Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
USB-C voor iedereen

Google verplicht snelladen in nieuwe Android-telefoons

08 oktober 2019 09:36 Aangepast: 08 oktober 2019 10:25

Smartphonemakers die in de toekomst Android willen gebruiken, worden verplicht om een USB-standaard voor snelladen aan hun toestellen toe te voegen.

Telefoons moeten de standaard USB-C PD gebruiken om in aanmerking te komen voor Android, aldus technische documenten van Google in handen van XDA Developers

USB-C PD is een open standaard voor smartphoneladers, die gebruikt kan worden om een telefoon te snelladen. Het betekent ook dat alle toekomstige Android-telefoons verplicht een USB-C-poort moeten gebruiken. 

Vermoedelijk zijn telefoonmakers hier al op voorbereid. Google zou al sinds Android 7 aanraden om de USB-standaard te gebruiken en suggereren dat deze op een dag mogelijk verplicht wordt.

Digitaal welzijn

Google verplicht makers van Android-telefoons ook om de Digitaal welzijn-app van het zoekbedrijf toe te voegen aan telefoons. Hiermee kunnen gebruikers zien wat voor apps ze het vaakst gebruiken en hoeveel uur per dag ze naar de telefoon kijken.

De nieuwe regels gelden voor fabrikanten die Android 9 of Android 10 willen installeren. Daarnaast moeten fabrikanten die hun telefoons na 3 september willen updaten ook het nieuwe beleid handhaven. 

Volg Bright op YouTube voor meer uitlegvideo's over technologie

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Android 10: de beste nieuwe functies

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore