Nog niet op de Watch

Spotify nu via Siri te bedienen op iPhone en in de auto

07 oktober 2019 15:17 Aangepast: 07 oktober 2019 15:48
Beeld © Getty Images

Spotify is voortaan te bedienen via Apple-spraakassistent Siri. Apple maakt dat mogelijk in iOS 13 en Spotify gebruikt de mogelijkheid nu in de nieuwste versie van zijn app.

Spotify heeft maandag een update voor zijn iOS-app uitgebracht. Wie iOS 13 gebruikt en die update installeert, kan Spotify handsfree bedienen. Dat werkt als volgt: zeg "Hé Siri, speel 'artiest/album/afspeellijst/podcast op Spotify".

Het onderdeel op Spotify is daarbij belangrijk, standaard is Apple Music nog steeds de standaardmuziekdienst op apparaten van Apple. Mogelijk komt daar binnenkort verandering in, en bedient Siri automatisch de app die het vaakst gebruikt wordt.

Podcasts

Het aanvragen van podcasts luistert nauw op Spotify. "Speel de Bright podcast af" werkt bijvoorbeeld niet, "speel de podcast Bright Podcast af" werkt wel. 

CarPlay

De bediening via Siri werkt uiteraard ook in de auto, ook voor gebruikers van Apple CarPlay. De muziek begint dan op de achtergrond te spelen, zodra gebruikers daar om vragen, zonder dat het scherm van een navigatie-app wordt gesloten.

Ook ondersteuning voor de HomePod

De update van maandag voegt ook meer ondersteuning voor de HomePod toe, de Apple-speaker die in Nederland officieel nog niet te koop is. Gebruikers kunnen nu zeggen: "Hé Siri, speel The Beatles af op Spotify in de woonkamer", en dan komt de muziek uit de HomePods in de woonkamer. Dat werkt overigens met alle speakers die AirPlay 2 ondersteunen, en via de Woning-app op een iPhone zijn toegewezen aan een kamer.

Apple Watch-gebruikers kunnen Spotify nog niet via Siri bedienen. Mogelijk heeft dat te maken met een nieuwe Spotify-app voor het slimme horloge. De huidige app kan namelijk nog geen muziek offline opslaan, wat concurrerende diensten op de Apple Watch al wel kunnen.

Klacht bij Europese Commissie

Spotify diende eerder dit jaar een klacht in bij de Europese Commissie. Het bedrijf vindt dat Apple zijn macht heeft misbruikt door zijn eigen diensten voor te trekken op die van de concurrentie, onder andere in de vorm van Siri-bediening.

Apple komt Spotify nu tegemoet op een aantal vlakken waarover het Zweedse bedrijf heeft geklaagd. Het is niet duidelijk of de klachten van Spotify daar ook iets mee te maken hebben gehad.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Mbo-studenten krijgen nu ook korting op Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van