Elektrische auto's

Tesla laat gebruikers claxon en bewegingsgeluid aanpassen

07 oktober 2019 14:16 Aangepast: 07 oktober 2019 14:21

Tesla laat gebruikers binnenkort de geluiden aanpassen van zowel de claxon als van het geluid dat de auto's maken als ze op lage snelheid rijden.

Tesla-auto's reden tot nu toe stil over de weg, maar het bedrijf is begonnen de elektrische auto's een geluid te geven. In steeds meer landen moeten elektrische auto's geluiden maken, in ieder geval als ze in gebieden met voetgangers en fietsers rijden. Ook in Nederland geldt die eis.

Tesla levert nieuwe exemplaren van zijn Model 3 inmiddels met geluiden bij voor- en achteruit rijden, en die zijn binnenkort aan te passen. Nu klinkt de auto met een soort monotone, hoge brom een beetje als een ruimteschip. Binnenkort kunnen gebruikers dat veranderen naar het geluid van kokosnoten, zegt Tesla-ceo Elon Musk op Twitter.

Monty Python

Kokosnoten worden in films vaak gebruikt om het geluid van paardenhoeven na te bootsen. Daar wordt de draak mee gestoken in de film Monty Python and the Holy Grail.

Musk is een liefhebber van Monty Python, en zou weleens vergaderingen hebben stilgelegd om fragmenten van de komische reeks te bekijken.

Scheet

Tesla-eigenaren kunnen ook hun claxon aanpassen, naar bijvoorbeeld het geluid van een scheet, of van een blatende geit. Het scheetgeluid zit al in Telsa's gebouwd: de wagens hebben een soort grapjesmodus waarbij de sensoren in de stoelen als scheetkussens gebruikt kunnen worden.

In sommige landen kan de regelgeving verbieden om andere geluiden dan de voorgeschreven geluiden te gebruiken.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla levert recordaantal auto's af, maar het is minder dan verwacht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van