Tech

'Apple verhoogt productie van succesvolle iPhone 11'

04 oktober 2019 10:56

De iPhone 11 en 11 Pro zouden succesvoller zijn dan Apple had verwacht. Het bedrijf zou de productie van de nieuwe toestellen nu met 10 procent hebben verhoogd.

Het zou gaan om een bestelling van 8 miljoen meer nieuwe iPhones voor het eind van dit jaar. "Het najaar is veel drukker dan verwacht", zegt een ingewijde tegen Nikkei Asian Review. De vraag om een verhoging is relatief opvallend, omdat Apple de productie de afgelopen jaren juist naar beneden bijstelde.

Omdat de meeste iPhones vlak na de introductie eind september en tijdens de feestdagen worden verkocht, laat Apple in eerste instantie veel exemplaren produceren. "Eerst was Apple vrij terughoudend over het plaatsen van bestellingen", zegt een toeleverancier.

Het aantal nieuwe iPhones zou dit jaar in eerste instantie lager zijn geweest dan vorig jaar. "Na de verhoging is het productievolume van de iPhone 11-serie hoger dan vorig jaar", aldus de ingewijde.

Productie Max-model iets omlaag

Vooral de iPhone 11 en 11 Pro zouden populair zijn. De vraag naar de grote iPhone 11 Pro Max zou juist tegenvallen. Apple zou de bestellingen van dat duurste model juist iets hebben teruggeschroefd. Bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo zei al dat de iPhone 11 beter dan verwacht werd verkocht.

Apple introduceerde dit jaar de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max. De telefoons hebben grotendeels hetzelfde uiterlijk als de toestellen van vorig jaar, maar zijn sneller en hebben alledrie een verbeterd camerasysteem. Ook is de instapprijs van de iPhone 11 dit jaar iets lager dan die van voorloper iPhone XR vorig jaar.

iPhone 12 en iPhone SE 2

Verwacht wordt dat Apple volgend jaar weer met een volledig nieuwe iPhone komt, de iPhone 12. Dat toestel zou een ontwerp krijgen dat teruggrijpt op de iPhone 4 en 5. Ook zou Apple in het voorjaar komen met een opvolger van de betaalbare iPhone SE.

Bright Review: iPhone 11 en 11 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore