Groter formaat

'iPhone SE 2 komt begin 2020 en iPhone 12 in het najaar'

03 oktober 2019 17:17 Aangepast: 03 oktober 2019 18:34
Beeld © Getty

Apple zou begin 2020 met een opvolger van de betaalbare iPhone SE komen. Het toestel zou het formaat van een iPhone 8 krijgen.

Apple komt in het eerste kwartaal met de opvolger van zijn meest betaalbare iPhone, zegt de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo. Het nieuwe model zou in veel opzichten lijken op de 4,7 inch iPhone 8: hetzelfde formaat, dezelfde vormgeving, hetzelfde scherm.

Wel zou de iPhone SE 2 op de Apple A13 Bionic-chip draaien, die ook in de nieuwe iPhone 11 en 11 Pro zit. De iPhone SE zou 3 GB werkgeheugen krijgen, waar de andere nieuwe iPhones 4 GB hebben. Kuo verwacht dat Apple in 2020 zo'n 30 tot 40 miljoen exemplaren van de iPhone SE zal verkopen.

Momenteel verkoopt Apple de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max, de iPhone XR van vorig jaar en als goedkoopste modellen de iPhone 8 en 8 Plus van twee jaar geleden.

iPhone 12

De nieuwe iPhones die Apple eind 2020 aankondigt, krijgen volgens Kuo de titel iPhone 12. Een S-versie van de iPhone 11 komt er niet, maar verrassend is dat ook niet. Apple bracht vorig jaar wel de iPhone XS uit, maar de iPhone 11 van dit jaar is uiterlijk vrijwel identiek aan de modellen van de afgelopen twee jaar.

De iPhone 12 wordt hoogstwaarschijnlijk weer een volledig nieuw model met een nieuw uiterlijk. Volgens geruchten zou Apple in die telefoon de Touch ID-vingerafdrukscanner willen terugbrengen. Die zou onder het scherm zitten, en gebruikers zouden een vrij groot oppervlak kunnen aanraken om hun vinger te laten scannen.

Ook de Face ID-gezichtsscan zou blijven, de twee login-technieken zouden elkaar kunnen aanvullen. Bovendien heeft Apple de afgelopen jaren allerlei andere toepassingen van de gezichtsscanner bedacht, zoals de Animoji.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Prototype van iPhone 12 heeft geen notch meer'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'iPhone 12 gaat lijken op de oude iPhone 4'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van