Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Siri-update

Stemassistent Siri kan binnenkort slimmer WhatsAppen

02 oktober 2019 14:33
Beeld © Getty

Stemassistent Siri werkt binnenkort nauwer samen met chat- en belapps die door andere bedrijven zijn gemaakt. Hierdoor wordt een bericht bijvoorbeeld standaard via WhatsApp verstuurd.

Apple voegde eerder al ondersteuning voor externe apps toe aan Siri. Wie een WhatsApp-bericht wil versturen, kan dat met commando's zoals "stuur een bericht via WhatsApp".

Een nieuwe update moet dit proces versoepelen. Siri gaat kijken naar welke apps je het meeste gebruikt om te praten met bepaalde personen. Spreek je je moeder vooral op WhatsApp, dan wordt bij het commando "stuur een bericht naar mama" dit automatisch via de chatapp gedaan.

Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld telefoongesprekken. Skype je vaak met iemand, dan wordt die app door Siri gebruikt in plaats van de standaard Telefoon-app. Dat belooft de techgigant aan Bloomberg.

Meer aandacht voor andere apps

De aanpassing moet ervoor zorgen dat apps die niet door Apple zijn gemaakt wat meer in de schijnwerpers komen. Volgens critici hebben de ingebakken Apple-apps op het moment een oneerlijk voordeel, omdat deze vaak bij Siri-commando's worden gestart. 

Het is nog de vraag of Apples nieuwe app-beleid ook voor andere soorten apps gaat gelden, of voor functies buiten Siri om. Op het moment kunnen gebruikers bijvoorbeeld nog niet de standaard webbrowser in iOS aanpassen. Bij linkjes wordt bijna altijd de Safari-app gestart.

Kijk ook: de eerste Siri-sneakers van Nike

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore