Tech

Samsung stopt in China, concurrentie te fel

02 oktober 2019 13:33 Aangepast: 02 oktober 2019 14:04
Beeld © Bright

Samsung heeft de productie van smartphones in China volledig gestaakt. Er is te veel concurrentie in het land.

De Koreaanse techgigant zou zijn laatste Chinese telefoonfabriek in juni dit jaar hebben gesloten, meldt Reuters. Eind vorig jaar werd al een andere productielocatie gesloten.

Concurrenten zouden steeds meer marktaandeel van Samsung weten af te pakken in China. Omdat de telefoons gemaakt in China deels bedoeld waren om in dat land te verkopen, werd het daarom steeds minder interessant om daar telefoons te maken.

De Chinese fabriek was al sinds 1992 actief. Volgens Zuid-Koreaanse media werkten er 6000 medewerkers, die in 2017 ongeveer 63 miljoen apparaten maakte. In dat jaar maakte Samsung in totaal 394 miljoen producten.

India, Vietnam en Thailand

Het sluiten van de Chinese locatie betekent vermoedelijk niet dat het bedrijf minder gaat maken. Inmiddels zou de productie van goedkopere toestellen zijn verhuisd naar nieuwe fabrieken in India en Vietnam.

Samsung is niet de enige telefoonfabrikant die China verlaat: ook Sony kondigde recent plannen aan om nieuwe toestellen alleen nog maar in Thailand te maken. Google zou de productie van zijn Pixel-smartphones verplaatsen van China naar Vietnam.  

Eerste indruk: de opvouwbare Samsung Galaxy Fold

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore