Netflix voor games

Sony verlaagt prijzen gamedienst PlayStation Now

01 oktober 2019 15:18 Aangepast: 01 oktober 2019 15:21

Sony heeft de abonnementsprijs voor zijn gamestreamingdienst PlayStation Now verlaagd. Abonnees betalen nu nog maar 10 euro per maand.

Hetzelfde abonnement kostte tot voor kort nog 15 euro per maand. Het is nu ook mogelijk om een jaarabonnement voor 60 euro af te sluiten, in plaats van de eerdere 100 euro. 

Tot slot heeft Sony een nieuwe kwartaaloptie toegevoegd, waarvoor je 25 euro per drie maanden betaalt. De prijzen staan vermeld in een blogpost van Sony.

Met PlayStation Now kunnen abonnees meer dan 700 PlayStation 2-, 3- en 4-games streamen naar een pc of PlayStation 4. Het is op de PlayStation 4 ook mogelijk om de PS4-games te downloaden en lokaal af te spelen.

Uncharted en God of War

Deze maand heeft Sony ook God of War, Grand Theft Auto V, inFAMOUS Second Son en Uncharted 4 toegevoegd aan het aanbod op PlayStation Now. 

Microsoft

De prijsverlaging volgt kort nadat concurrent Microsoft flink investeerde in zijn abonnementsdienst Game Pass. De nieuwe game Gears of War 5 was zelfs op dag één al voor abonnees te spelen.

Later dit jaar start Google met zijn streamingdienst voor games, Google Stadia. Gebruikers kunnen met Stadia gamen zonder dat ze daar een krachtige console of pc voor nodig hebben. Het spel draait op een computer in een Google-datacenter, waarvan het scherm naar de gebruiker wordt gestreamd. Een abonnement op Google Stadia kost 10 euro per maand.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van