Verdwijntermijn

WhatsApp test berichten die zichzelf na een tijdje wissen

01 oktober 2019 14:22 Aangepast: 01 oktober 2019 14:58
Beeld © EPA

WhatsApp test een functie waarbij berichten na een bepaalde tijd vanzelf weer uit een chatgesprek verdwijnen.

De automatisch verdwijnende berichten worden getest in de nieuwste testversie van WhatsApp voor Android, meldt WABetaInfo. Die site bekijkt testversies van WhatsApp, op zoek naar nieuwe functies.

Gebruikers kunnen per chat instellen of berichten automatisch verdwijnen. De termijn geldt voor alles dat wordt verstuurd, ook foto's en video's. Er kan worden gekozen voor een verwijdering na vijf seconden of na een uur; er zit nog geen optie tussenin.

Ook voor groepsgesprekken

De functie is er ook voor groepsgesprekken: dan stelt er beheerder de termijn in en verdwijnen alle berichten in die groep na die tijd. De verwijderde berichten laten geen sporen na, ook niet bij de ontvanger. Momenteel toont WhatsApp een melding als iemand een bericht heeft verwijderd.

Het is niet duidelijk of en wanneer de functie voor alle WhatsApp-gebruikers beschikbaar komt. In het verleden duurde het vaak maanden voordat een functie uit een bètaversie van WhatsApp werd toegevoegd aan de apps voor iedereen.

Concurrentie heeft het al

WhatsApp is niet de eerste chatdienst met een dergelijke functie. Secret Chats van WhatsApp-concurrent Telegram werken vergelijkbaar. Ook daar kiezen gebruikers een termijn waarna berichten verdwijnen, inclusief foto's en video's.

Gmail heeft ook een functie waarbij gebruikers een bericht van een sms-pincode en een verdwijntermijn kunnen voorzien. Of de ontvanger het bericht nu opent of niet, het verdwijnt na een bepaalde periode. Die functie is aanwezig in zowel de mobiele apps als op de site van Gmail.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'WhatsApp straks op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken'

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update

Raad het geluid en maak kans op een Bright-shirt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van