Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Mediabox Next

Nieuwe Ziggo Mediabox alleen nog bij duurste tv-abonnement

01 oktober 2019 14:13 Aangepast: 01 oktober 2019 15:19
Beeld © Ziggo

VodafoneZiggo stuurt zijn vernieuwde Mediabox Next niet langer naar alle klanten. Alleen abonnees met het duurste televisie-abonnement krijgen de settopbox nog toegestuurd.

Volgens de provider is de Mediabox Next populairder dan verwacht en wordt daarom ingeperkt welke klanten hem kunnen aanvragen, om te voorkomen dat er tekorten zijn. "Dit is geen permanente maatregel", vertelt VodafoneZiggo-woordvoerder Hans den Heijer aan Bright.

Eerst kon je met een TV Complete- of Max-abonnement de box krijgen, nu heb je minstens een Max-abonnement nodig. Je hebt ook minstens de Complete-bundel voor internet nodig.

Dat is slecht nieuws voor klanten die ontevreden zijn met de oude Mediabox en wilden upgraden naar het nieuwe alternatief. Complete-abonnees moeten zo’n 20 euro per maand meer gaan betalen als ze nu in aanmerking willen komen voor de nieuwe box.

Cloud en 4K

De Mediabox Next is sneller dan zijn voorganger door verbeterde hardware. Ook kan hij programma’s in de cloud opnemen en speelt hij 4K-video’s af. Dat kan vooralsnog alleen met ingebakken apps die dit ondersteunen, zoals Netflix en Videoland.

De provider belooft om als goedmakertje functies van de Mediabox Next ook beschikbaar te stellen voor oudere apparatuur. Deze vernieuwde software wordt nog door de tv-aanbieder getest.

"We kunnen pas na die testperiode zeggen welke functies er in die update zitten", benadrukt de woordvoerder. "Maar we kunnen wel alvast stellen dat apparaten hier sneller door worden."

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore