#FixCareerMode

EA gaat kijken naar kapotte Career-modus in FIFA 20

30 september 2019 23:53 Aangepast: 04 oktober 2019 11:50

Na meerdere klachten van spelers gaat EA kijken hoe de Career-modus in FIFA 20 verbeterd en aangepast kan worden.

Dat belooft de spelontwikkelaar in een bericht op het officiële forum. "Ons team doet op het moment onderzoek naar alle zorgen binnen de community over de Career-modus", aldus het bericht.

Met Career kunnen spelers doen alsof ze profvoetballer zijn. Je speelt potjes tegen computergestuurde teams en moet tussendoor bijvoorbeeld vragen tijdens persconferenties beantwoorden.

Iedere wedstrijd winnen

De optie steekt volgens spelers echter slecht in elkaar. Het zou een eitje zijn om iedere match te winnen, zelfs op de allerhoogste moeilijkheidsgraad. Daarnaast is de persconferentiemodus defect, waardoor vragen worden gesteld die niks met jouw carrière te maken hebben. 

Speel je lang genoeg door, dan duiken er nog meer bugs op. De UEFA Europa League en UEFA Champions League werken ineens helemaal niet meer zoals verwacht, waardoor spelers er geen touw aan vast kunnen knopen. 

#FixCareerMode

De grote hoeveelheid foutjes leidde tot frustratie onder spelers, die onder de hashtag #FixCareerMode de aandacht van EA probeerden te krijgen. Dat is nu gelukt. De Career-modus is één van de opties in het spel die specifiek is gemaakt voor gamers die FIFA solo willen spelen.

Dit is niet de eerste game van EA die dit jaar die kampt met technische problemen. Het schietspel Anthem kwam kort na de verkoopstart in februari onder vuur te liggen, waardoor EA-ontwikkelaar Bioware zijn volledige updateschema moest aanpassen om het spel te repareren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore