Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Scandinavisch Elektrisch

Biomega kondigt elektrisch stadsautootje aan

30 september 2019 13:55

Biomega werd bekend met een designfiets, maar kondigt nu een elektrische auto aan. Ergens tussen 2021 en 2023 zou de Biomega EV op de markt moeten komen voor 20.000 euro.

Het idee voor een betaalbaar elektrisch stadsautootje leeft al een tijdje. Maar er is nog geen merk dat werkelijk onder de 20.000 euro iets op de markt heeft weten te zetten. Biomega haalt een aantal eerder geprobeerde concepten weer van stal om dit toch voor elkaar te krijgen. 

De Biomega EV is een auto die minder dan 1000 kilo zou moeten gaan wegen dankzij een carbon shell en een minimalistisch interieur. De accu is kleiner dan wat de eerste generatie Nissan Leaf aan boord had met 20 kWu. Dat zou met dit lage gewicht een bereik van 160 kilometer moeten opleveren.

Van die 20 kWu is 6 kWu verwisselbaar. Op wisselstations zou je de accu moeten kunnen omruilen voor 48 kilometer extra bereik. De elektrische motoren zitten in de wielen verstopt, waardoor er veel binnenruimte overblijft.

Autodelen

Biomega verwacht zelf dat de auto geschikt zal zijn voor autodelen. Accudelen stuit al jaren op dezelfde nadelen: wie is de eigenaar van de accu die geruild wordt? Hoeveel tijd kost het om een accu om te ruilen ten opzichte van het bijladen van 48 kilometer bereik? Hoe krijg je een netwerk in Europa dat wijdverbreid genoeg is om accuwissels mogelijk te maken?

Daarnaast lijkt het ontwerp niet gemaakt te zijn met in het achterhoofd de regels waaraan een auto moet voldoen. Om die aanpassingen te maken zal het bovendien lastig zijn om onder de 20.000 euro te blijven en onder de 950 kilo. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Mazda toont in oktober een elektrische auto

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Elektrische Peugeot 208 onthuld in Nederland

Miniatuurvoorbeeld
Review

Duurtest Mercedes EQC: Benz zonder ine

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore