Tech & business

Binnenkort laat je pakketjes in je achterbak bezorgen

26 juli 2016 20:21 Aangepast: 26 juli 2016 20:30

DHL gaat vanaf september pakketjes in de achterbak van auto's bezorgen. De koeriersdienst werkt hiervoor samen met autofabrikant Daimler.

Pakketjes kun je al laten bezorgen op je werk, bij de supermarkt, in speciale kluisjes of bij de buren. DHL gaat vanaf september in Duitsland ook pakketjes bezorgen in je achterbak. Daarvoor werkt de pakketdienst samen met Daimler. In eerste instantie gaat het om een experiment dat alleen werkt met auto’s van Smart, te beginnen in Stuttgart.

Gebruikers moeten daarvoor hun auto nog wel laten aanpassen. Een 'Connectivity Box' maakt het mogelijk dat DHL-bezorgers die met een app kunnen openen. De portieren blijven ondertussen dicht, en na het bezorgen gaat de achterklep ook weer op slot. Om de veiligheid te verhogen heeft de bezorger alleen met gebruik van een éénmalige TAN-code tijdelijk toegang tot de achterklep. Ook kan de bezorger de auto dankzij die code maar een bepaalde tijd lokaliseren.

Aan de test doen een paar honderd deelnemers mee. Bezorgers kunnen ook pakketjes ophalen uit de achterbak. Later dit jaar wordt de test uitgerold naar zeven Duitse steden, waaronder Keulen, Bonn en Berlijn. Vanaf het najaar worden nieuwe Smart fortwo-auto’s standaard geleverd met een Connectivity Box. Eerder hebben onder meer Volkswagen en Volvo ook al tests uitgevoerd met het bezorgen van pakketten in de achterbak. Wanneer deze opties in Nederland beschikbaar komen, is nog niet bekend.

Bron: Bright.nl. Volg Bright op Facebook.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore