Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
AI Maria

Paus waarschuwt voor kunstmatige intelligentie

27 september 2019 16:58 Aangepast: 27 september 2019 17:04
Paus Franciscus.

Paus Franciscus heeft een oproep gedaan aan de grote techbedrijven. Kunstmatige intelligentie en andere technieken mogen volgens de paus geen "vijand van het algemeen belang" worden en mogen niet leiden tot een "vorm van barbarij op basis van het recht van de sterkste".

Franciscus sprak op een congres over de digitale wereld. Onder de deelnemers zijn topmensen van bedrijven als Facebook, LinkedIn en Mozilla. De conferentie wordt gehouden op het hoofdkantoor van de jezuïeten, net buiten het Vaticaan.

De deelnemers praten drie dagen lang over onder andere algoritmes (de opdrachten waarmee computersystemen taken uitvoeren) en blockchain (een collectief logboek dat onder meer wordt gebruikt voor virtueel geld).

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie brengt volgens de paus ook het gevaar met zich mee "voor het verspreiden van tendentieuze meningen en foute informatie, die het publieke debat kunnen vergiftigen en de meningen van miljoenen kunnen manipuleren. Ze kunnen de instellingen die vreedzaam samenleven garanderen in gevaar brengen."

Paus Franciscus komt over een tijdje misschien met een verklaring waarin hij de mening van de kerk over kunstmatige intelligentie uitlegt. Een paar jaar geleden schreef de paus al zo'n encycliek over klimaatverandering en milieubescherming.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Paus Franciscus lanceert eigen app 'Click To Pray'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Rooms-Katholieke Kerk komt met game 'Jesus Christ Go'

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore