Bright Podcast ūüé§

Podcast: Komt de slimme bril na de smartphone?

28 september 2019 10:16 Aangepast: 30 september 2019 13:57
Beeld © Amazon

Steeds meer grote techbedrijven werken aan slimme brillen. Lopen we binnenkort allemaal met een modern montuur? Ook in deze Bright Podcast: Mario Kart, Star Wars en Bright Day.

Luister deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer.

Amazon presenteerde deze week zijn eerste slimme bril: een normaal ogend montuur met ingebouwde speakers en microfoons en spraakassistent Alexa. Bose heeft ook zo'n soort bril en Facebook kondigde deze week aan dat het werkt aan een eigen augmented reality-bril. Apple ontwikkelt ook al enkele jaren zo'n AR-bril. En dus rijst de vraag: waarom zien techbedrijven toekomst in brillen? En lopen we binnenkort allemaal ineens met een modern montuur op ons hoofd?

In deze aflevering van de Bright Podcast lichten we ook de leukste vragen uit van de Ask Me Anything die onze hoofdredacteur Erwin van der Zande hield op Reddit. Verder blikken we vooruit op het grootste tech-festival van Nederland, Bright Day. En we behandelen het opvallendste technieuws van deze week, zoals de aankondiging van een nieuwe Star Wars film, het verschijnen van de eerste mobiele Mario Kart-game.

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Serie: This Is Football, op Amazon Prime. Een serie die zich niet richt op de voetballers, maar op de fans. De IJslandse fans bijvoorbeeld toen dat land ver kwam bij het WK, of Liverpoolfans in Rwanda. Mooi in beeld gebracht, een serie die de liefde voor voetbal viert.

Game: Untitled Goose Game, een spel waarin je een gemene gans speelt die een idyllisch dorpje komt terroriseren. Je hebt een todo-list met nare streken en die moet je afwerken. Bijvoorbeeld: laat een oude man schrikken, laat een struikelen, dat werk. Soms zijn de streken ingewikkeld, en moet je goed nadenken. Meer dan dingen pakken, met je vleugels flapperen en gakken kan je immers niet als gans. De game kost voor de Nintendo Switch tijdelijk 15 euro, voor PC en Mac 12 euro.

Boek: Onuitwisbaar, van Edward Snowden, de bekende klokkenluider die in 2013 documenten lekte over de spionage door Amerikaanse overheidsdiensten. In het boek vertelt hij zijn eigen verhaal, hoe hij kwam tot het besluit te onthullen en waarom hij het overhandigde aan journalisten en niet via Wikileaks. Te koop in boekhandels, online en als e-book.

Serie: Inside Bill's Brain, een serie van de maker van An Inconvenient Truth die de denkwijze van Bill Gates onderzoekt. De Microsoft-oprichter wordt zelf ondervraagd en er wordt duidelijk hoe de introverte nerd Gates in staat was zo'n enorm bedrijf als Microsoft te bouwen.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer of voeg de RSS-feed toe aan je favourite podcast-app.

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore