Elektrische auto's

Tesla rolt grote update uit: Netflix, YouTube en karaoke

27 september 2019 10:13 Aangepast: 27 september 2019 11:10

Tesla-eigenaren kunnen voortaan Netflix en YouTube kijken in de auto, maar wel alleen op de parkeerplaats.

Tesla is begonnen met het uitrollen van versie 10.0 van de software voor de boordcomputers van zijn auto's. De update is er voor alledrie de Tesla-modellen S, X en 3.

In eerste instantie zijn mensen aan de beurt die bij aankoop voor de volledige zelfrijdende optie hebben gekozen, andere gebruikers volgen een week later. De update bevat voor de autonome functies van de auto 'lichte verbeteringen', aldus Tesla-ceo Elon Musk.

Karaoke

De update voegt veel media-opties toe: Netflix, YouTube en Spotify Premium zijn nu te gebruiken via het grote scherm van Tesla's. De videodiensten kunnen alleen bekeken worden als de auto geparkeerd staat. Gebruikers die niet via Spotify luisteren maar via bluetooth, zien voortaan ook de albumafbeeldingen op het scherm.

Nieuw is verder de optie 'Car-aoke', waarbij de songtekst van allerlei nummers groot op het scherm van de Tesla verschijnt.

Ook is het eerste level van de game Cuphead toegevoegd aan Tesla Arcade, de ingebouwde spelcomputer die met het stuur van de auto bediend kan worden.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla versus Porsche: de eerste ronde

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Onderzoek: nieuwe Tesla-accu kan 1,6 miljoen km meegaan

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Hoeveel beter werd een Tesla met updates dit jaar?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van