Concullega's

Bose komt met draadloze oordoppen met noise-cancelling

26 september 2019 12:25 Aangepast: 26 september 2019 12:59
Beeld © Amazon

De draadloze Echo Buds die Amazon heeft onthuld bevatten Bose-technologie, maar Bose belooft dat zijn eigen oordoppen beter worden.

Amazon onthulde woensdag zijn eerste draadloze oordoppen. De Echo Buds zijn in-ear-oordoppen die Bose Active Noise Reduction bevatten. Die techniek is niet hetzelfde als Bose Active Noise-Cancellation, benadrukt het bedrijf tegen The Verge. Die tweede techniek is geavanceerder, en houdt Bose voor zichzelf.

Active Noise-Cancellation zit al jaren in de goed oordeelde koptelefoons van Bose, en vanaf 2020 ook voor het eerst in volledig draadloze oordoppen van het bedrijf. De Bose-techniek die in de oordoppen van Amazon zit, onderdrukt het omgevingsgeluid, terwijl de koptelefoons en oordoppen van Bose zelf een stap verder gaan.

Het is voor het eerst dat Bose zijn technologie onder licentie aan een ander bedrijf beschikbaar stelt. De Echo Buds zijn in eerste instantie alleen in de VS verkrijgbaar, voor 130 dollar. De Bose Noise Cancelling Earbuds 700 verschijnen in 2020, voor een nog onbekende maar vermoedelijk hogere prijs.

Lees ook: de beste draadloze oordoppen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van