Ga naar de inhoud
Sneller en veiliger

Goedkope telefoons krijgen dit najaar Android 10 Go

Beeld © Google

Android 10 verschijnt deze herfst ook in een Go-versie voor de goedkoopste telefoons met 1,5 GB werkgeheugen of minder.

Apps op Android 10 Go openen 10 procent sneller, meldt Google. Ook het wisselen tussen apps zal volgens Google soepeler gaan, dankzij verbeteringen aan de manier waarop het systeem met het werkgeheugen omgaat. Ook de algemene snelheid en betrouwbaarheid van het besturingssysteem zijn verbeterd.

Versleuteld

De telefoons zijn ook veiliger: gegevens zijn nu versleuteld. Normaal gesproken gaat encryptie ten koste van de prestaties van langzamere telefoons, bij Android 10 Go is dat volgens Google niet het geval. Het bedrijf heeft eerder dit jaar de nieuwe zuinige encryptiemethode Adiantum gepresenteerd, bedoeld voor het type instap-telefoon waar Android Go op draait. Met Android 10 Go hebben die telefoons dezelfde mate van versleuteling als andere Android 10-toestellen.

Google heeft voor Go-toestellen ook een aantal lichtgewicht versies van zijn apps uitgebracht, zoals YouTube Go en Gallery Go, een slanke variant van Google Photos.

Android Go-telefoons

Het Android Go-ecosysteem is de afgelopen anderhalf jaar flink gegroeid: er zijn ruim 1600 verschillende Android Go-telefoons gelanceerd in meer dan 180 landen. Het gaat om telefoons als de Samsung Galaxy A2 en de Nokia 1.

Smartphones
Lees ook onze koopgids:
Smartphones onder 250 euro