Draadloze doppen

Slimme bril en ring met Alexa van Amazon onthuld

25 september 2019 20:40 Aangepast: 26 september 2019 09:59

Amazon gaat een slimme bril en ring verkopen. Met ingebouwde microfoons kun je met stemassistent Alexa praten.

In de bril zitten microfoons die je stemcommando's opvangen. Kleine speakers staan op jouw oren gericht, zodat alleen jij het antwoord van Alexa kan horen.

De gadget dient ter vervanging van je gewone bril. Je kunt geslepen glazen in het frame laten stoppen door een opticien. Daarnaast is hij puur bedoeld voor Alexa: er zit geen klein scherm met notificaties in, zoals bij de Google Glass. 

Overigens bracht Bose eerder dit jaar alle slimme brillen met ingebouwde speakers en spraakassistenten op de markt.

Ring met trillingen

De ring is gemaakt van titanium en heeft twee ingebouwde microfoons. Een kleine trilmotor laat je voelen wanneer je op een telefoon notificaties ontvangt. 

Vanuit een app kun je instellen wat voor notificaties je precies via de ring ontvangt. Op die manier trilt je vinger bijvoorbeeld alleen als je partner een WhatsApp-bericht stuurt, en niet bij iedere like die je op Instagram krijgt.

De slimme bril wordt verkocht voor 180 dollar, de ring gaat voor 130 dollar over de toonbank.

Draadloze oordoppen met noise-cancelling

De nieuwe Echo Buds van Amazon zijn draadloze oordoppen met ingebouwde noise-cancelling. Daarvoor wordt ruisonderdrukkingstechnologie van Bose gebruikt. De doppen kunnen vijf uur achter elkaar worden gebruikt. De bijbehorende case bevat genoeg stroom voor twintig uur gebruik.

Amazon is niet het eerste bedrijf met draadloze noise-cancelling doppen: eerder dit jaar testten we nog de Sony WF-1000XM3's, die ongeveer hetzelfde doen. Deze doppen liggen echter voor 250 euro in de winkels, terwijl de Echo Buds 130 dollar gaan kosten.

De nieuwe Amazon-producten zijn in eerste instantie voor de Verenigde Staten aangekondigd. Of ze ooit naar Nederland komen, moet nog blijken. Wellicht gebeurt dit pas als stemassistent Alexa ooit Nederlands gaat spreken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amazon onthult slimme premiumspeaker Echo Studio

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van