Tech

Facebook zegt te werken aan een augmentedrealitybril

25 september 2019 19:58 Aangepast: 25 september 2019 21:41

Facebooks virtualrealitybedrijf Oculus werkt op het moment aan een bril voor augmented reality, waarmee je virtuele objecten bovenop de echte wereld kunt projecteren.

Dat vertelde Oculus tijdens een presentatie voor VR-ontwikkelaars. Het kan nog even duren tot de bril komt: op het moment zou er worden gesleuteld aan een aantal prototypes.

Facebook zou de bril onder andere willen gebruiken voor Facebook Horizon - een digitale wereld waarin mensen elkaar online kunnen ontmoeten. Die wereld wordt op het moment ontwikkeld voor de virtualrealitybrillen van Oculus.

Recent doken geruchten op over de nieuwe augmentedrealitybril. Volgens bronnen moet het apparaat op termijn de smartphone gaan vervangen en wordt hij samen met Ray-Ban gemaakt.

Handen volgen

De virtualrealitybril Oculus Quest gaat binnenkort handbewegingen van gebruikers doorzetten naar de virtuele wereld, zonder dat daar een gamecontroller voor nodig is. Dat vertelde Facebook-CEO Mark Zuckerberg tijdens de presentatie.

De camera's op de headset worden gebruikt om de handen te scannen. De nieuwe handtracking zal vanaf begin 2020 te gebruiken zijn in apps en games voor de Oculus Quest. Upgraden hoeft niet: volgens Zuckerberg werkt de technologie met de Quest die nu in de winkels wordt verkocht.

Quest als Rift

Het wordt volgens Zuckerberg binnenkort mogelijk om een Quest met een usb-c-kabel aan een pc te koppelen. Op die manier verandert de Quest in een pc-headset, die alle apps en games gemaakt voor de Oculus Quest kan afspelen.

Iedere usb-c-kabel kan voor deze linkfunctie worden gebruikt, maar Oculus verkoopt vanaf november een speciaal, extra lang snoer dat goed op de bril aansluit.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore