Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Klassiek ontwerp

'iPhone 12 gaat lijken op de oude iPhone 4'

25 september 2019 18:32 Aangepast: 26 september 2019 07:34
Beeld © Getty

Het vermeende ontwerp van de nieuwe iPhone 12 zal sommigen bekend voor komen: het nieuwe toestel moet namelijk gaan lijken op de uit 2010 stammende iPhone 4.

Apple zou de afgeronde hoeken van de huidige iPhones vervangen door een metalen frame zoals bij de iPhone 4 en 4S, aldus de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-chi Kuo tegenover Macrumors.

Daarmee zou Apple voor het eerst in jaren zijn iPhone-ontwerp weer significant veranderen. De iPhone 11XS en XR lijken qua ontwerp erg op de eerder verschenen iPhone X.

De licht gebogen glazen randen aan de zijkant van het toestel blijven in de iPhone 12 ook aanwezig, aldus Kuo. Het glas zou naadloos overlopen in de band rond het toestel.

5G en Touch ID

De nieuwe iPhones worden in de tweede helft van 2020 verwacht - vermoedelijk in september. Naast een herontwerp zou Apple de telefoons voorzien van een 5G-antenne en nieuwe functies voor augmented reality.

Volgens eerdere geruchten keert de Touch ID-vingerafdrukscanner misschien zelfs terug in de iPhone 12. Deze zou in combinatie met de bestaande Face ID-technologie worden gebruikt.

Alle drie de iPhones zouden in 2020 van een oled-scherm worden voorzien. De schermformaten zijn iets anders dan de afgelopen jaren: 5,4, 6,1 en 6,7 inch.

Abonneer je ook op het Bright YouTube-kanaal voor meer smartphone-reviews

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore